Satsivi din pui

Satsivi din pui
Тип: Gustări
Timpul: 60 minute
Сложность: Complexe
Porțiuni: 4

Satsivi - unul dintre sosurile georgiene, dar același nume este un fel de mâncare preparată în principal din carne de pasăre. Cel mai adesea saucivi este gătit cu pui, deci "Cu Gust" pregătește o rețetă pentru un tratament de neuitat - satsivi de pui , care are o aromă magică și un gust de nuci pronunțat. Indiferent că nu va lăsa pe nimeni! Satsivi de la un pui este un fel de mâncare decentă nu numai pentru o cină obișnuită cu familia, ci și pentru o sărbătoare festivă.

Ingrediente

Boia de ardei
dor de gust
Hamei-suneli
1 linguriță
Usturoi
4 căț.
Koriandru
1 linguriță
Unt
2 lingură
Sare
dor de gust
Șofran
1 linguriță
Ceapă
2 buc.
Coreandru
1 tuffet
Oțet de vin alb
1,5 lingură
Pui
1 кg
Făină de grâu
1 linguriță
Nuci
1 pahar

Gătire

  1. 1Clătiți bine puiul și tăiați excesul de grăsime din acesta. După aceea, puneți pasărea într-o cratiță, turnați-o cu apă fierbinte și gătiți timp de aproximativ 30 de minute. Scoateți puiul și păstrați bulionul.
  2. 2Ungeți pasărea cu 0,5 linguri. l. unt, sare și puneți carcasa în cuptor, încălzită la 200 de grade, timp de 20 de minute. Puiul trebuie răsturnat în mod constant și turnat cu grăsime unsă.
  3. 3Acum trebuie să pregătiți sosul, să faceți acest lucru, să curățați bulbii și să le tăiați. Restul de unt este încălzit într-o tigaie și se prăjește ceapa pe ea timp de aproximativ 7 minute. Adăugați treptat făină și gătiți timp de încă 2 minute. Apoi se toarnă bulionul și se amestecă bine masa.
  4. 4În blender, tăiați nucile, adăugați hamei-suneli, coriandru, șofran, sare și piper.
  5. 5Se amestecă amestecul de nuc într-o tigaie cu bulion și ceapă, se adaugă oțet de vin alb și se încălzește sosul la foc mic timp de 7-8 minute fără fierbere.
  6. 6Cu carcase de pui, îndepărtați pielea și aruncați oasele, după care tăiați carnea în bucăți mici.
  7. 7Puneți carnea în sos și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 5 minute.
  8. 8Zdrobiti coriandrul, zdrobiti usturoiul si puneti-le in satsivi. După aceasta, vasul ar trebui lăsat să se răcească și apoi trimis la frigider, deoarece satsivi este servit doar într-o formă rece!

Un gust blând, dar foarte pronunțat al acestui fel de mâncare nu poate fi uitat. Încearcă să gătești satsivi de la pui, deoarece bucătăria georgiană este admirabilă!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu