Puneți cartofii în cuptor

Puneți cartofii în cuptor
Тип: Felul doi
Timpul: 90 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 6

Bucătăria galiciană este specială. Coexistă pașnic cu tradițiile și felurile de mâncare ale mai multor popoare care au trăit și trăiesc încă pe teritoriul Galicia. Strămoșii galiștilor moderni au schimbat intens cunoștințele și abilitățile culinare, apoi și-au predat rețetele și realizările descendenților lor. Cei din urmă, la rândul lor, sunt bucuroși să-și împărtășească secretele cu cei cărora le place să gătească. Galician Pie este un fel de mâncare specială a localnicilor. Cei care sunt suficient de norocoși să viziteze festivalurile folclorice din Galicia spun că puteți găsi întotdeauna această plăcintă pe masă. Ingredientele pe care le folosim adesea pentru alte feluri de mâncare sunt combinate inteligent în această rețetă. Și știi, aici "sună" diferit!

Ingrediente

Cartofi
500 g
Usturoi
2 căț.
Ouă
1 buc.
Hrișcă
150 g
Morcov
1 buc.
Apă
1,6 l
Zahăr
25 g
Sare
15 g
Slănină
200 g
Ceapă
2 buc.

Gătire

 1. 1Frământați aluatul. Se rupe drojdia într-un castron și se adaugă zahăr la el. Masa trebuie lăsată timp de aproximativ 5 minute, până când drojdia se dizolvă.
 2. 2Puneți pe foc 2 cratițe. În primul rând, trageți 300 ml de apă. În al doilea - 1 litru de apă. Apa într-o cratiță mică trebuie să se încălzească până la 40 ° C, și în mare - să fiarbă.
 3. 3Se toarnă drojdia cu apă caldă (300 ml). Adăugați la ele 0,5 lingurițe. sare și amestecați toate ingredientele.
 4. 4Se presară o porție de făină (320 g) și se frăgește aluatul. Consistența lui de aluat ar trebui să semene cu smântână groasă. Nu uitați să adăugați 2 linguri. l. ulei de floarea-soarelui.
 5. 5Adăugați restul făinii și frământați aluatul cu mâinile.
 6. 6Aluatul finit trebuie acoperit cu un prosop curat și trimis într-un loc cald timp de 40 de minute. În acest timp se va potrivi și va fi utilizabil.
 7. 7În timp ce aluatul este gata, pregătiți umplutura. Puneți cartofii într-un al doilea tavă cu apă fiartă.
 8. 8Puneți un alt stewpan cu apă (300 ml) pe foc și fierbeți apa. Umpleți hrisca cu apă într-un raport de 1: 2 și acoperiți.
 9. 9Tăiați grăsimea în cuburi de 5 x 5 mm. Îndepărtați-l într-o tigaie pentru a forma fisuri.
 10. 10Tăiați ceapa în cuburi de aproximativ 5 x 5 mm. Tăiați morcovii pe o răzătoare fină. Se taie usturoiul.
 11. 11Trimite legume feliate într-o tavă de friptură la cracklinguri. Se amestecă totul și se prăjește până se aprinde aurul.
 12. 12Faceți cartofi piure din cartofi finiți, adăugați legumele din tigaie și hrișcă de abur.
 13. 13Se arde piperul si se sare toata masa si se amesteca bine.
 14. 14Trageți aluatul fin într-un strat. Ar trebui să aveți un pătrat de 40 x 40 cm și o grosime de 1 cm. Marginile inegale pot fi tăiate cu un cuțit de bucătărie convențional. Nu aruncați garniturile: ele pot fi folosite în timpul decorării tortului.
 15. 15Luați umplutele și puneți-le pe aluat cu un diapozitiv. Distanța dintre umplutură și marginile aluatului ar trebui să fie de aproximativ 10 cm.
 16. 16Acum, luați cele 2 colțuri opuse ale aluatului și le conectați peste umplutură. Faceți același lucru cu cele două colțuri rămase ale pieței. Orbiți toate marginile aluatului cu degetele.
 17. 17Acoperiți foaia de copt cu pergament și uleiul de pergament cu ulei vegetal. Așezați tortul deasupra acestuia cu cusăturile. Utilizați bivolul pentru a face găuri. Dă tortului o formă frumoasă. Înălțimea aproximativă a plăcii prime trebuie să fie de 5 cm.
 18. 18Luați resturile de aluat pe care le-ați lăsat. Rotiți-le într-un dreptunghi. Folosind un cuțit, tăiați 2 benzi identice și faceți un flagel de la ei. Acest flagel este așezat pe marginea exterioară a plăcii pe o foaie de copt.
 19. 19Faceți cercurile din aluatul rămas folosind un geam. Formați petalele din cercuri, stoarcându-le pe o parte. Petalele pot decora întreaga plăcintă.
 20. 20Se toarnă oul într-un castron și îl bate. Ungeți plăcinta cu ouă.
 21. 21Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
 22. 22Trimiteți tortul în cuptor timp de 40 de minute.
Un astfel de pie poate fi consumat cald. Dar aluatul deja răcit cu umplutură este, de asemenea, foarte gustos. În Galicia, nici o vacanță nu poate face fără acest fel de mâncare. În multe țări ale Europei este pregătită și pentru o ocazie specială. Redactorii " Cu gust " vă sfătuiesc și încercați să faceți o prăjitură, deoarece toate ingredientele sunt exact acolo. Nu uitați să ne spuneți despre rezultate.

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu