Placinta finlandeză de afine

Placinta finlandeză de afine
Тип: Deserturi
Timpul: 70 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 8

Finlanda este o țară bogată în păduri. Acestea acoperă aproximativ 76% din teritoriu. În pădurea finlandeză, puteți găsi la fiecare pas ceva gustos și util. Una dintre cele mai populare fructe de padure este afine . Este bogat în antioxidanți, vitaminele A, B și C, precum și flavonoidele. Și cel mai important - foarte apetisant! Finlandinele casnice coace imediat plăcinte tradiționale cu fructe de pădure după recoltare. Dacă doriți să descoperiți bucătăria națională din alte țări, puteți lua notă de rețeta lor. Nu vei regreta!

Ingrediente

Praf de copt
1 linguriță
Unt
150 g
Zahăr praf
200 g
Vanilină
2 g
Afine
400 g
Ouă
2 buc.
Smântână
250 g

Gătire

  1. 1Îndepărtați untul moale cu 150 g zahăr pudră. Adăugați oul. Se amestecă făina cu pudră de copt, se adună într-un castron și se frământă un aluat omogen.
  2. 2Luați un vas de coacere. Lubrifiați-l cu ulei. Rolați și întindeți aluatul în formă, făcând părțile laterale la 2-3 cm. Luați aluatul cu o furculiță. Coaceți într-un cuptor preîncălzit până la 200 de grade pentru aproximativ 10 minute.
  3. 3Împingeți smântână cu zahăr pudră și vanilie. Se adaugă oul și se amestecă din nou. Masa trebuie să fie uniformă. Așezați afinele. Se amestecă ușor.
  4. 4Se toarnă umplutura de afine pe bază. Puneți în cuptor. Coaceți tortul timp de încă 30 de minute. În ultimele 10 minute trebuie să reduceți temperatura la 180 de grade.
Cel mai probabil, nu puteți aștepta să încercați acest tort apetisant . Dar va trebui să așteptăm un pic. Aveți nevoie de un tratament pentru a se răci în cuptor. Apoi puteți servi în siguranță cu ceai și frunze de menta!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu