Placinta de lămâie cu meringue

Placinta de lămâie cu meringue
Тип: Deserturi
Timpul: 150 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 8

Plată de lămâie cu meringue - nu este un desert simplu, ci un tratament demn de petrecere. Cel mai plăcut lucru pentru acest desert este că, deși arată pur și simplu uimitor, nu există dificultăți în pregătirea acestuia. Tot ce ai nevoie este să faci produse de patiserie scurte, de umplutură de lămâie delicată și meringue de aer. "Cu Gust" vă invită să încercați acest desert de lămâie fabulos. Sunteți garantat că doriți să fiți gatiți mai mult de o dată!

Ingrediente

Unt
200 g
Suc de lămâie
0,5 pahar
Ouă
5 buc.
Amidon de porumb
0,5 pahar
Apă
480 мl
Făină de grâu
1,75 pahar
Coajă de lămîe
2 linguriță
Sare
1,25 linguriță
Zahăr
325 g

Gătire

  1. 1Se amestecă făina cu 0,5 lingurițe. sare, apoi adăugați untul tăiat și amestecați cu un amestecător până când se obține o crudă mare. După aceasta, adăugați 1 gălbenuș de ou, bătut împreună cu 2 linguri. l. apă. Frământați aluatul, rostogoliți-l într-un castron și trimiteți-l la frigider timp de 20-30 de minute.
  2. 2Trageți aluatul, puneți-l într-un vas de copt, întindeți-l peste fund și pereți și tăiați excesul. Trimiteți cuptorul la cuptorul de 200 de grade timp de 20 de minute. După aceea, scoateți și răciți tortul.
  3. 3Pentru a face umplutura, mai întâi trebuie să gătiți siropul. Pentru a face acest lucru, amestecați 250 g de zahăr, jumătate de linguriță de sare și 350 ml de apă într-o cratiță mică. Puneți amestecul într-un incendiu și aduceți-l la fierbere.
  4. 4Într-un pahar, amestecați amidonul și 80 ml de apă rece. Ar trebui să obțineți un omogen omogen. Adăugați-o treptat în sirop, amestecând-o și gătiți până se îngroșă siropul. Apoi scoateți din căldură.
  5. 5Bătește 4 gălbenușuri cu suc de lamaie într-un castron mic. Adăugați treptat această masă la siropul fierbinte, amestecând-o în mod constant. Puneți din nou crema pe foc și aduceți-l la fierbere. După aceea, gătiți încă un minut și scoateți-l din căldură. Apoi adăugați zersca de lamaie rasă și 3 linguri. l. unt. Se amestecă, se răcește ușor și se pune crema pe o bază de nisip.
  6. 6Împingeți albi cu 0,25 lingurițe. sare într-o spumă moale groasă. Adăugați treptat 75 de grame de zahăr, în timp ce continuați să vă amestecați într-o spumă tare până la vârfurile ferme, cum ar fi o chirpică. Puneți veverițele pe umplutura răcită, fără a lăsa lumeni la marginile tortului.
  7. 7Coaceți tortul timp de 15 minute într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade, până când meringul de proteine ​​devine roz.
Puneți tortul la masă complet răcit. Mai bine dacă rămâne în frigider timp de mai multe ore. Acest desert neobișnuit va face o senzație reală la o sărbătoare festivă!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu