Paturi cu cartofi

Paturi cu cartofi
Тип: Gustări
Timpul: 50 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 5

Poate că cel mai popular aluat pentru plăcinte prăjite cu umplutură dulce sau sărată este drojdia. Opara în timpul prăjirii devine crocantă și aerisită, dar durează mult timp de gătit. Apetisoarele cu o crustă roșie pot fi preparate cu un alt aluat care nu este inferior drojdiei. Vă sugerăm să o frământați cu iaurt sau cufir: veți obține aceleași gogoși moi și crocante . Și în umplutură există un truc - o cantitate mică de brânză tare, care va da cartofii piurelui o consistență vâscoasă și un gust plin de pâine.

Ingrediente

Unt
50 g
Cartofi
6 buc.
Cașcaval
100 g
Ceapă
1 buc.
Mărar
0,5 tuffet
Ouă
2 buc.
Lapte acru
200 мl

Gătire

  1. 1Din cartofi fierti faceti piure de cartofi, adaugati branza rasa, marar tocat marunt. Ceapa tăiată în cubulețe mici, se prăjește în unt, se adaugă la cartofi.
  2. 2În făina cusută adăugați sare, apoi bateți în ouă, diluați tot iaurtul, turnați 70 ml de ulei de floarea-soarelui.
  3. 3Așezați aluatul, rostogoliți un strat de 5 mm, folosind o cană cu gât larg pentru a stoarce straturile formării.
  4. 4Puneți umplutura în fiecare tort, protejați marginile. Îndepărtați plăcile cu ulei vegetal rămas pe ambele părți până când apare o crustă roșie.
Pateuri cu cartofi si branzeturi casa ta va place sa va placa: nici macar nu veti observa cat de des este vasul cu ei, deci va sfatuim sa le pregatiti in cantitati mari. Sfat și prietenii dvs. o astfel de reteta interesanta!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu