Pate din ficat de pui

Pate din ficat de pui
Тип: Gustări
Timpul: 40 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 10

Ce facem atunci când vrem să mâncăm rapid, satisfăcător și gustos? Desigur, pregătim mai multe sandvișuri: de la obișnuit - cu cârnați și brânză, până la cele originale - cu pește roșu și caviar. Și ce zici de sandvișuri cu pașcă ? Locul de naștere istoric al patelui nu este încă definit. Dar este obișnuit să spunem că aceasta este ideea francezului, care a preparat prima dată păsta din ficat de gâscă în 1778. Astăzi, variația sa față de ficatul de pui este considerată o gustare delicată și gustoasă . Puteți cumpăra pate în orice magazin, dar produsul de acasă este mult mai delicios și util. Rămâne doar să înveți cum să gătești.

Ingrediente

Vin Heres
300 мl
Ficat de pui
500 g
Zahăr brun
1 lingură
Ceapă
500 g
Portocală
1 buc.
Sare
dor de gust
Unt
250 g

Gătire

  1. 1Coaceți ficatul de pui și tăiați-o în felii.
  2. 2Tăiați ceapa în jumătăți de inele. Preîncălziți 50 ml de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie. Se presară ceapa într-o tigaie, se condimentează cu sare, piper și se lasă să se înmoaie la foc mediu. Continuați să amestecați ceapa până când se scurge sucul.
  3. 3Adăugați la ceapă tot zahărul și 100 ml de sheră, suc și jumătate de coaja de portocală. Continuați să prăjiți ceapa până când lichidul se evaporă și legumele însuși vor obține o nuanță de caramel. Pe aceasta veți petrece 15-20 de minute. Nu vă fie frică să vă prajiți mai mult, dacă este necesar. Adăugați încă 100 ml de sheră în procesul de prăjire.
  4. 4Se toarnă ceapa într-un castron.
  5. 5Adăugați ulei în tigaie și prăjiți ficatul. Sareti-o si piperul. Carnea trebuie să devină ușor roză în interior și rumenă în exterior. Se adaugă la sucul de ficat și o coajă de jumătate de portocală și restul sherry. Așteptați un minut și scoateți ficatul din foc.
  6. 6Grind ficatul și ceapa în blender. Se adaugă crema ingredientelor (35% grăsime) și se amestecă din nou.
  7. 7Tăiați untul congelat în cuburi și adăugați-l treptat la masa din ficat. Punch bine.
  8. 8Se toarnă pașeta finită într-o matriță și se acoperă cu un film alimentar. Trimiteți pașutul la frigider pentru noapte.
Patea bună diferă într-o coerență omogenă. Este bej sau maro deschis. Și el este incredibil de delicios, mai ales dacă ați zdrobit cu generozitate această gustare pe pâinea ta de casă fierbinte. Nu ați încercat până acum? Îndrăzniți-vă prietenii și sfătuiți-vă!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu