Mizzarella de casă

Mizzarella de casă
Тип: Gustări
Timpul: 30 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 4

brânză tinerilor , cu o textură densă și un gust unic cremos - care este caracterizat de italian mozzarella . bile mici albe pot fi stocate în saramură, deoarece termenul de valabilitate de lichid, fără nici o acasă brânză proaspătă nevelik.Na de brânză mozzarella a făcut uz de zi: acesta este cel mai delicios. Dar, rareori, trebuie să cumpărăm un produs de prospețime în magazin, așa că trebuie utilizată rețeta brânzeturilor de casă. Deoarece cheagul este dificil de obținut, puteți cumpăra o enzimă acid-pepsină într-o farmacie și puteți dilua două comprimate măcinate în apă.

Ingrediente

Lapte
4 l
Apă
50 мl
Cheag
0,25 linguriță
Acid citric
1,5 linguriță

Gătire

  1. 1Homemade lapte se toarnă într-o cratiță, se adaugă acid citric, apoi se încălzește la 32 de grade și se îndepărtează de la căldură.
  2. 2Rennet enzima în 50 ml de apă non-clorinat și se toarnă în lapte. Se amestecă, se lasă timp de 5-10 minute sub capacul închis.
  3. 3Cheagul brânzei nou formate direct într-o cratiță se taie în cuburi mici, se amestecă și se încălzește la 43 de grade.
  4. 4Cu ajutorul zgomotului, mutați brânza într-un ciocănel, puneți-l într-un castron. Apăsați ușor pentru a face serul întreg de sticlă. Se toarnă lichidul înapoi în tava.
  5. 5Se încălzește serul la 85 de grade. Apoi, întoarceți brânza la ea timp de 5-10 secunde.
  6. 6Apoi trebuie să lucrați cu mănuși. Strângeți o bucată de brânză și întindeți bine, apoi pliați. mozzarella
  7. 7Repetați până când brânza este netedă. Din când în când, scufundați-l pentru câteva secunde în ser fierbinte pentru a lucra cu materia primă elastică.
  8. 8Faceți asta cu fiecare piesă. Puteți lucra imediat cu toată masa de brânză și puteți pune brânza sub formă de pigtail. mozzarella
Mozzarella este depozitată în frigider timp de o săptămână, poate fi de asemenea înghețată, iar termenul de valabilitate va dura până la o lună. Brânza cremă moale va da un gust excelent pizza sau pâine prăjită, este indispensabilă pentru a face o salată apetisantă caprese . Experiment în bucătărie și prieteni sfătuiesc să încercați!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu