Langosz în limba maghiară

Langosz în limba maghiară
Тип: Gustări
Timpul: 180 minute
Сложность: Complexe
Porțiuni: 5

Langos - în traducere din maghiară înseamnă "foc". Cel mai probabil, acest excelent fel de mâncare caldă este numit așa, deoarece este prăjit în uleiul fierbinte și servit cu un sos de usturoi fierbinte. Cel mai adesea, langoanele sunt vândute la târguri și magazine în Ungaria și în unele țări din apropiere. Unii cercetători cred că aceste prăjituri plate au venit în Europa de Est chiar și în timpul jugului turc. Alții sugerează că au fost coapte în vremurile romane antice. În orice caz, lanțurile trebuie să încerce. Ei bine, e un fel de mâncare delicioasă!

Ingrediente

Lapte
0,5 pahar
Făină de grâu
1,5–1,75 pahar
Cartofi
4 buc.
Sare
0,5 linguriță
Zahăr
0,5 linguriță

Gătire

  1. 1Se fierbe cartofii în apă sărată. Scurgeți apa. Faceți o pastilă. Răcoros.
  2. 2Drojdiați drojdia și zahărul în lapte cald. Lăsați-o să fiarbă timp de 5-10 minute.
  3. 3Se toarnă făina și sarea în cartofi. Făina trebuie cernută prin sită și adăugată treptat până când se obține un aluat omogen. Combinați amestecul de cartof cu drojdia. Frământați aluatul. Acoperiți-l și lăsați-l să intre într-un loc cald. Suficient pentru o oră.
  4. 4Rotiți aluatul într-un strat de 1,5 cm grosime și decupați cercurile. Este posibil să nu se rostogolească, dar imediat pentru a forma mâinile cu un test de tortilla.
  5. 5Preîncălziți uleiul vegetal. Puneți tortilla până când pe ambele părți apare o crustă de aur.
  6. 6Se spală prăjiturile de usturoi. Se presara cu sare.
Serviți delicioase tratează cald. Crede-mă, este cea mai bună gustare pentru primele feluri de mâncare, precum și o alternativă minunată la prăjiturile obișnuite. Foarte gustos cu smântână și brânză.

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu