Krambambulya

Krambambulya
Тип: Băuturi
Timpul: 30 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 10

Primul lucru care se agata este numele. " Krambambyla " sună frumos și festiv. Originea numelui este încă în discuție. Există o teorie potrivit căreia această băutură și-a luat numele datorită lichiorului german Krambambuli. Odată ce a fost produs de fabrici din Danzig. De-a lungul timpului, acest cuvânt studenții europeni au început să numească o varietate de băuturi tari. Crabbambula din Belarus este similară băuturii originale numai după nume. Pregătiți-o din vodcă și miere cu adaos de condimente. Istoria tincturii din Belarus revine în vremurile pre-revoluționare. Dar atunci nu a fost larg răspândită. Dar, la începutul anilor 2000, când producătorii au decis să reînvie tradițiile vechi, krumbambul a primit un al doilea vânt. Acasă această băutură a devenit foarte populară. Vom afla de ce?

Ingrediente

Miere
100 g
Carnație
5 buc.
Nucșoară
1 pic.
Vodcă
0,5 l
Apă
200 мl

Gătire

  1. 1Luați piper dulce-parfumat și negru și rastolkite într-un mortar. Dacă nu aveți mortar, puteți să ștergeți totul într-un măcinător de cafea.
  2. 2Se toarnă amestecul de ardei într-o cratiță. Adăugați bețișoare de scorțișoară, nucșoară și cuișoare. Umpleți totul cu apă și 250 ml de vodcă.
  3. 3Aduceți amestecul într-o cratiță la fiert. Apoi adăugați mierea, acoperiți tigaia cu un capac și gătiți timp de 15 minute. În acest timp, siropul va fi saturat de aroma condimentelor. Volumul va fi redus cu aproximativ jumătate.
  4. 4Scoateți siropul de la căldură și răciți-l la aproximativ 50-60 ° C. Se amestecă vodka cu siropul. Veți obține o tinctură suficient de puternică (25%).
  5. 5Lăsați băutura sub capac timp de încă 5 minute.
  6. 6Se toarnă totul în sticlă cu mirodenii. Închideți capacul sticlei și lăsați-l să se infuzeze într-un loc întunecat timp de 7 zile.
  7. 7Tufuiți perfuzia prin tifon (3 straturi) sau țesătură groasă și serviți într-o sticlă frumoasă sau într-un decantor.
Deși alcoolul tincturile poate fi cumpărat la magazin, mulți preferă să-i gătească acasă. Majoritatea rețetelor sunt familiare tuturor. Dar dacă pregătiți de multe ori astfel de băuturi, începeți să înțelegeți nuanțele, să adăugați propriile ingrediente și să încercați noi tehnologii. De ce să nu faci o tinctură bielorusă cu miere și mirodenii? Veți petrece 30 de minute pe gatit, așteptați încă o săptămână - și o băutură tare este gata! Bucurați-vă de prietenii dvs., apoi împărtășiți o rețetă cu ei!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu