Homemade ryazhenka

Homemade ryazhenka
Тип: Băuturi
Timpul: 180 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 5

Ryazhenka , poate cea mai delicioasă băutură din lapte acru: groasă, delicată, cu aroma laptelui topit, doar un tratament fabulos! Este greu de spus cine deține autorul rețetei, dar astăzi se întâlnește în cărțile culinare ale bucătăriilor ucrainene, ruse și belaruse. Am folosit pentru a găti copt fermentat în cuptor . Laptele a fost chinuit pentru o lungă perioadă de timp, iar apoi a fost adăugat aluatul din smântână. La scară de producție, totul este mult mai simplu: se utilizează culturi speciale de pornire, iar laptele, din păcate, uneori conține pur și simplu aromă de lapte topit și vopsea. Iată motivul principal pentru care este mai bine să gătiți lapte de copt fermentat la domiciliu .

Ingrediente

Lapte
5 pahar
Smântână
1 pahar

Gătire

  1. 1Laptele proaspăt poate fi făcut după cum urmează. Se toarnă lapte de casă proaspăt în smalț și se pune un foc lent, se aduce la fierbere. Se toarnă într-o oală de lut și se pune într-un cuptor preîncălzit pentru 80-100 grade timp de 1,5-2 ore.
  2. 2Puteți lăsa laptele pe aragaz și se fierbe la cea mai mică căldură, amestecând ocazional. Când va exista o aromă și o culoare caracteristică - pregătirea pentru laptele copt fermentat este pregătită.
  3. 3Lăsați laptele să se răcească și adăugați smântâna, acoperiți și insistați beciul fermentat timp de cel puțin 3 ore.
Este foarte recomandabil să gătești un burger și să-i compari gustul cu magazinul. După acest experiment, veți folosi adesea rețeta sugerată, salvați-o astfel în marcajele dvs.!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu