Halva după rețetă arabă

Halva după rețetă arabă
Тип: Deserturi
Timpul: 45 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 4

În înțelegerea noastră, halva este o dulceață făcută din uleiul de floarea-soarelui. Dar, sub acest nume, sunt tot felul de dulciuri. Cu una dintre acestea, ne grăbim să ne împărtășim. Astăzi avem o rețetă de halva fără gram de ulei de floarea soarelui, dar cu o mulțime de nuci crocante. Dacă vă place gătitul de dulce acasă din produse naturale , pregătiți un stilou și un carnețel culinar!

Ingrediente

Unt
100 g
Lapte
400 мl
Zahăr
200 g
Nuci
150 g

Gătire

  1. 1În jumătate de lapte, diluați amidonul. Cea de-a doua parte a laptelui fiebeți-l, apoi turnați-l în jet subțire,mestecîndu-l în porția cu amidon. Se amestecă pînă cînd amestecul devine vîscos ți se ia de pe foc.
  2. 2Într-o tigaie, topiți untul, apoi adăugați zahăr, amestecați și adăugați nucile. Prăjiți-le până când apare o culoare aurie.
  3. 3Se toarnă formula de lapte și se acoperă tigaia cu un capac, a cărui margine trebuie învelită cu un prosop. Se încălzește la foc mic timp de 25-30 minute.
  4. 4Se amestecă, se transferă într-un vas.

Datorita haltei dulci si vâscoase aminteste o crema de ulei cu nuci, vreau doar sa o pun pe un tort de biscuiti. Și cum vă place acest desert ? Așteptăm impresiile dvs. în comentariile dvs.

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu