Graten din cartofi

Graten din cartofi
Тип: Felul doi
Timpul: 90 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 4

Gratina de cartofi este una dintre cele mai comune feluri de mâncare. Interesant, de la începutul călătoriei sale, această mâncare a fost considerată mâncarea săracilor. Dar astăzi se poate vedea în meniu și un mic bistro și un restaurant francez rafinat. Există atât de multe rețete diferite. Printre ingredientele suplimentare se numără carnea de porc, pui, roșii, ciuperci, dovlecei. Pregătiți un astfel de vas gustos acasă nu este dificil. Tot ce aveți nevoie este câteva ingrediente de bază și un vas de coacere. În timp, în timp ce felul de mâncare este în cuptor, puteți pregăti o salată delicioasă sau un desert. Ca urmare, întreaga familie se poate bucura de o cină completă.

Ingrediente

Cașcaval
150 g
Mozzarella
250 g
Cartofi
5 buc.
Pătrunjel
15 g
Șuncă
200 g
Bacon
250 g
Ouă
2 buc.
Sare
dor de gust

Gătire

  1. 1Coaceți cartofii de mărime medie. Tăiați fiecare fruct în felii. Se toarnă cartofii într-un castron adânc. Sare și piper.
  2. 2Îndepărtați felii de șuncă și brânză.
  3. 3Preîncălziți tigaia. Tăiați slănina în bucăți mici și prăjiți-o până la maro auriu.
  4. 4Se toarna patrunjelul. Puneți mozzarella pe răzătoare.
  5. 5Preîncălziți cuptorul la 160 ° C.
  6. 6Luați o formă profundă pentru prăjire. Împărțiți toate cartofii în 3 părți egale. Se pune produsele în straturi: primul strat de 1 parte din cartofi, al doilea - de la 100 g de șuncă, al treilea - de la 75 g de brânză. Repetați pasul anterior, stabilind încă trei straturi ale acelorași produse.
  7. 7Se pune stratul superior de slănină prăjită deasupra și se presară cu patrunjel.
  8. 8Luați restul de felii de cartofi și plasați-l ca pe un alt strat. Pulverizați cartofii cu mozzarella rasă.
  9. 9Într-un castron separat, se amestecă ouăle cu smântână de 35% grăsime. Umpleți această cremă cu toate straturile din matriță.
  10. 10Trimiteți grătarul în cuptor timp de 60 de minute.
Puteți stropi vasul finit cu verde pentru a adăuga mai multe culori. Aceasta este o opțiune pentru cei care doresc să o servească la masa festivă. Această rețetă graphene va completa cu siguranță cartea dvs. de bucate. O garnitură extrem de delicată va face masa obișnuită cu adevărat specială. Și ce rețete preferă prietenii tăi? Distribuiți link-ul și cu ei!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu