Fricassee de pui

Fricassee de pui
Тип: Felul doi
Timpul: 90 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 4

Ei spun că Napoleon nu-și plăcea niciodată carnea de pui. Când bucătarul, fără să știe acest lucru, ia gătit un pahar de pui , împăratul a fost gata să îl respingă imediat. Dar, încercând o mare creație culinară, Bonaparte a iertat bucătarului și chiar a ordonat să servească în mod regulat acest fel de fel de mâncare. Învățând acest lucru, bucătarii din alte țări au inclus în meniu un fel de mâncare din bucătăria franceză numită fricassee. Fricassee de pui cu ciuperci - una dintre cele mai vechi rețete. Cuvântul neobișnuit la ureche se traduce ca "tot felul de lucruri". Nu este atât de mult numele vasului, ca modul de pregătire a acestuia. Fricassee este fabricat din iepure sau pui, uneori din carne de vită și chiar din pește. În principiu, nu există nimic complicat sau special în gătit. Dar rezultatul este întotdeauna deasupra tuturor laudelor.

Ingrediente

File de pui
500 g
Pătrunjel
1 tuffet
Făină de grâu
2 linguriță
Ardei gras
1 buc.
Usturoi
2 căț.
Sare
dor de gust
Smântână
4 lingură

Gătire

  1. 1Clătiți pieptul de pui și uscați-l cu un prosop de hârtie. Se taie în benzi subțiri, piper și sare.
  2. 2Treceți usturoiul prin usturoi și puneți-l pe partea superioară a fileului. Se toacă foarte bine patrunjelul și se presară puiul cu el.
  3. 3Adăugați smântână în castron cu pui și patrunjel și lăsați-o la o parte timp de o oră.
  4. 4Curățați ciupercile, ștergeți-le cu o cârpă umedă și tăiați-le în 4 bucăți. Puteți tăia în 8 bucăți dacă ciupercile sunt suficient de mari.
  5. 5Tăiați piperul din bulgăriș și scoateți-l din semințe și partiții. Taie-l în cuburi.
  6. 6Se încălzește uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie. Ardeți ușor ardeiul. Acest lucru va dura nu mai mult de 5 minute.
  7. 7Trimiteți filetul de pui și șampiunele într-o tigaie pentru piperul bulgar și gătiți mâncarea pentru încă 10 minute.
  8. 8Se toarnă ingredientele vasului cu cremă. Adăugați făină pentru a face sosul mai gros. Stingeți totul până când sosul se îngroațește. Acest lucru va dura aproximativ 10 minute. Mâncarea este gata!
Așezați un alt vas fierbinte pe plăci. Ca o farfurie, puteți servi cartofi piure, hrișcă sau orez. Datorită acestui sos simplu cremă file de pui se dovedește foarte delicat și gustos. Puteți servi în siguranță acest fel de mâncare atât în ​​timpul mesei obișnuite, cât și la masa festivă. Împărtășește rețeta cu prietenii tăi!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu