Fergana Plov

Fergana Plov
Тип: Felul doi
Timpul: 150 minute
Сложность: Complexe
Porțiuni: 8

Fergana pilaf este una dintre cele mai renumite feluri de mâncare din bucătăria uzbecă. O farfurie iubită de uzbeci este servită la diverse festivaluri și evenimente, este pregătită întotdeauna și peste tot, indiferent de ocazie. Dacă doriți să vă diversificați dieta cu ceva cu adevărat gustos - Fergani pilaf ar fi cea mai bună soluție!

Ingrediente

Orez
500 g
Hamei-suneli
dor de gust
Berberis
dor de gust
Curcumă
dor de gust
Ceapă
1 buc.
Busuioc
dor de gust
Usturoi
3 căț.
Morcov
2 buc.
Miel
500 g

Gătire

  1. 1Tăiați uleiul vegetal în cazan și puneți-l într-un incendiu puternic. Încălziți uleiul timp de 6-8 minute înainte de ceață ușoară.
  2. 2Ceapa tăiată în jumătăți de inele și se prăjește până la maro auriu. În timpul prăjirii, nu uitați să-l amestecați, pentru a nu arde. Acest lucru este foarte important, deoarece o ceapă arsă va strica imediat gustul orezului.
  3. 3Acum este momentul să adăugați carnea. Îndreptați-l spre crusta ușoară timp de aproximativ 15-20 de minute. Se amestecă carnea în fiecare minut. După 10 minute de prăjire, adăugați morcovi zdrobiți.
  4. 4Se toarnă apă fiartă în cazan, astfel încât apa să acopere toată carnea. După ce turnați apă clocotită, adăugați condimente și sare (aproximativ 1 lingură).
  5. 5Împreună cu mirodenii, puteți adăuga usturoi tocat. Dacă doriți, nu puteți să curățați denticulele, ci pur și simplu să le lipiți în orez. Prefer preferința.
  6. 6Zervak ​​(mediul lichid care se formează în cazan) este gata. Puneți cazanul într-un foc lent timp de 15-30 de minute, verificând disponibilitatea cărnii. Acum, încercați gruff pe palat. Nu vă speriați că este prea sărat! Ar trebui să fie așa. Apoi toată sarea va merge la orez. Dacă amestecul rezultat nu este prea sarat, este necesar să-l sare.
  7. 7Pornește un foc puternic. Se toarnă orezul în cazan, care a fost spălat anterior în 3-5 ape. Împrăștiați-l uniform pe kazan și turnați apă fiartă peste lingură până când nivelul apei deasupra orezului este de 1-1,5 cm.
  8. 8Orezul trebuie gătit până când apa se evaporă de pe suprafața sa. Ar trebui să fie pe jumătate gata, în cazul în care orezul este crud, trebuie să adăugați o cantitate mică de apă și să gătiți din nou până când se evaporă. Este important ca orezul să nu fie gata complet, în caz contrar va fi doar oală.
  9. 9Pilaf de la jumătate terminat, închideți capacul și puneți un foc lent. Gatiti orezul timp de 10 minute, apoi scoateti cazanul din foc si lasati pilaful sa infuzeze timp de 10-15 minute. Deschideți capacul și amestecați pilaful, ridicând carnea de jos.
Pilaf este gata, ar trebui să fie consumată exclusiv cu o lingură! Acum, puteți lua băutura preferată și vă puteți relaxa, savurând o masă excelentă. Bon apetit!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu