Dulciuri dulci

Dulciuri dulci
Тип: Deserturi
Timpul: 120 minute
Сложность: Complexe
Porțiuni: 6

Sobiyet (sună "shobet") - delicios dulceața turcă , un fel de baclava. Sufletele ireale de lux cu umpluturi din cremă și nuci de mană. Delicat, moale, doar minunat! Aceasta este coacerea unică , care costă cu siguranță toate eforturile petrecute în pregătirea sa.

Ingrediente

Apă
2,5 pahar
Amidon
8 linguriță
Suc de lămâie
2 lingură
griș
2 lingură
Iaurt
1 pahar
Ouă
2 buc.
Sare
1 linguriță
Unt
75 g
Praf de copt
1 linguriță
Lapte
2 pahar
Nuci
6 buc.
Zahăr vanilat
1 linguriță
Zahăr
3 pahar

Gătire

  1. 1Pregătiți aluatul. Se amestecă iaurtul cu 1 coș. ulei de floarea-soarelui și ouă, se toarnă 1 lingura. l. suc de lamaie. Se toarnă în bucăți de făină amestecată cu praf de copt și sare. Frământați un aluat moale, elastic, care nu se va lipi de mâini.
  2. 2Împărțiți aluatul în 24 de părți egale, rotiți-le în bile. Se presara cu amidon (aveți nevoie de aproximativ 2-3 lingurițe), acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați să se odihnească timp de 1 oră la temperatura camerei.
  3. 3Pregătiți umplutura. În amestecul de cratițe 3 linguri. l. zahăr, vanilie, mango și 1 linguriță. amidon. Porțiuni se toarnă în lapte, se amestecă și se pune pe foc mediu. Se amestecă, gătește până se îngroașă, apoi se răcește.
  4. 4Pregătește serbet. Într-o cratiță, amestecați apa cu zahărul rămas, puneți focul și gatiți după fierbere timp de 10 minute. Se toarnă sucul de lămâie, se aduce înapoi la fierbere, se scoate din căldură, se răcește complet.
  5. 5Fiecare bucată de aluat se rotește într-un strat subțire (aproximativ 1 mm grosime) și, prin turnarea amidonului (aproximativ 4 lingurițe), se adaugă unul la altul pentru a obține 2 stive de 12 pastile. https://sovkusom.ru/wp-content/uploads/recepty/t/tureckie-sladosti/1.jpg
  6. 6Fiecare grămadă este laminată într-un strat de grosime de 3-4 mm, care trebuie apoi tăiat în pătrate cu dimensiunile de 5 x 5 cm. Rețetădeumflaturiturcești
  7. 7Se topește untul și se amestecă cu restul de legume. Cu un amestec de uleiuri, ungeți fiecare pătrat de aluat, puneți 1 lingurita pe o parte. o umplutură de mană și un sfert de nuc. Acoperiți cealaltă parte a aluatului (a se vedea fotografia).
  8. 8Puneți o tavă de copt cu ulei, așezați triunghiurile rezultate, care trebuie de asemenea să fie unsate cu un amestec de uleiuri deasupra. Trimiteți-l în cuptor timp de 20-25 minute înainte de a se rumeni (200 de grade).
  9. 9Sufletele fierbinți se umple cu sorbet rece și se lasă timp de 2-3 ore pentru impregnare. Rețetedebăuturăturcească
După acest timp, puteți turna o cană de pescăruș fierbinte , relaxați-vă și bucurați-vă de rezultatul muncii dvs.! Mmm, fericire ... Arătați-le prietenilor o poveste orientală, împărtășiți o rețetă cu ei!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu