Deschideți clatite cu lapte

Deschideți clatite cu lapte
Тип: Dejun
Timpul: 30 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 4

Sigur că ați auzit de modul ingenios de a găti aluatul pentru clătite într-o sticlă. Această abordare neconvențională are o serie de avantaje: economie de timp, nu este necesar să se spele vasele, în aceeași sticlă poate lăsa aluatul în frigider pentru situații de urgență „“ Dar cel mai important lucru - este că, în acest fel puteți pregăti clatite extrem de elegante, delicate! Aveti nevoie de a purta doar o sticlă de plastic obișnuit de duze de casă, astfel încât aluatul curgea un flux subțire. „“

Ingrediente

Sare
0,5 linguriță
Lapte
500 мl
Ouă
2 buc.
Sodă caustică
0,5 linguriță
Făină de grâu
300–500 g
Zahăr
1 lingură

Gătire

  1. 1Spălați sticla de plastic de 1,5 litri.
  2. 2Printr-o pâlnie introdusă în gât, se toarnă 1 lingură. lapte la temperatura camerei, "lăsați în" ouăle. Scoateți pâlnia, strângeți capacul și agitați bine sticla, astfel încât masa să fie bine agitată.
  3. 3Se toarnă din nou prin pâlnie laptele rămas, se toarnă zahărul și bucăți de ingrediente pierdute (făină, sifon, sare). Închideți din nou sticla și agitați bine.
  4. 4Ultima etapă: se toarnă în ulei, se agită din nou.
  5. 5Coaceți clătite într-o tigaie încălzită, turnând aluatul printr-o gaură în capac sau într-o duză de casă. Într-un șarpe subțire, desenați modele și bucle pe o tigaie.
Cuptorul clătite în acest fel este creativitatea în natură! Clatite in forma de inimile frumoase vor surprinde si incanta cei dragi in cea mai romantica zi a anului - 14 februarie. Ați încercat să preparați clătite în acest fel? Distribuiți în comentarii!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu