Cum să faci jeleu de casă

Cum să faci jeleu de casă
Тип: Deserturi
Timpul: 80 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 5

Există dulciuri utile ? Indiferent ce spun ei, suntem siguri că este. Și dacă căutați metode sofisticate de a le pregăti, ne grăbim să surprindem: nu este nevoie să căutați ingrediente speciale. Este suficient să înveți cum să gătești marmalade. Ei spun că o marmaladă a fost pregătită acum o mie de ani din fructe cu miere, cu adaos de apă de trandafir. Acasă Marmeladă , pe care le oferim, nu este o rețetă veche, ci destul de modernă. Și nu gătesc nu din fructe, ci din ... dovlecei. Sunt surprinși? Să încercăm să creăm o capodoperă culinară.

Ingrediente

Bostănei
1 кg
Măr
1 buc.
Ghimbir
1 buc.
Portocală
2 buc.
Lămâie
2 buc.
Zahăr
800 g

Gătire

  1. 1Tăiați dovleceii pe o răzătoare fină. În funcție de sucul de legume cu 1 kg de dovlecei, se vor obține aproximativ 4-6 căni de produs răzuit. Ai nevoie de 5 pahare.
  2. 2Îndepărtați coaja de lămâi și portocale și tăiați-o fin. În mod alternativ, puteți să-l răsturnați pur și simplu.
  3. 3Se amestecă dovleceii cu coajă.
  4. 4Îndepărtați miezul alb și oasele din fructele rămase, dar nu le aruncați. Luați o bucată mică de tifon și legați pur și simplu oasele și miezul într-o pungă de tifon.
  5. 5Se taie rădăcina de ghimbir pe un răzuitor mic și se leagă într-o pungă separată, la fel ca și cu oasele.
  6. 6Se taie mărunt pulpa de portocale și lămâi. Desfaceți mărul, scoateți miezul și, de asemenea, tăiați bine. Se toarnă fructele într-un castron cu dovlecei.
  7. 7Așezați tava cu masa la foc mediu. Adăugați zahăr în recipient și fierbeți amestecul. Gatiti-va la foc mic pana cand zaharul se dizolva complet.
  8. 8Adăugați pungile de tifon pe care le-ați făcut mai devreme. Reduceți căldura la o tigaie și gătiți timp de 45 de minute, amestecând constant.
După 45 de minute, scoateți sacii de tifon din marmaladă și turnați-le peste borcane fierbinți sterilizate. Apoi rotiți capacul borcanelor și sterilizați-le în apă clocotită timp de 10 minute. Marmalada caldă va fi lichidă. Dar după ce sa întărit, va rămâne în bucăți. Marmeladă delicioasă de casă este una dintre cele mai bune deserturi. Ginger oferă un gust ușor insulă, iar bucățele de coji crocante sunt una dintre punctele forte ale acestei marmeladă de casă. Bucurați-vă prietenii și împărtășiți o rețetă cu ei.

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu