Coptură de lămâie

Coptură de lămâie
Тип: Deserturi
Timpul: 120 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 5

Piesele cu umplutură de lămâi sunt coapte în multe țări, rețete similare se găsesc în bucătăria turcă, armeană, azeră și georgiană. Schizandra cu trei straturi , rețeta căruia dorim să vă oferim, bucătărie. Se pare că produsele de patiserie dulci de la acest popor sunt la fel de gustoase și parfumate ca și carnea.

Ingrediente

Lapte
150 мl
Zahăr
6 lingură
Miere
120 g
Unt
270 g
Lămâie
1 buc.

Gătire

  1. 1În lapte cald, se toarnă 2 linguri. l. zahăr, dizolvați drojdia în ea și lăsați-o timp de 20 de minute.
  2. 2Adăugați 200 g de unt moale în lingură și, în bucăți, adăugați făina cimentată. Frământați aluatul, lăsați-l să se odihnească sub un prosop timp de 15-20 de minute.
  3. 3Coaceți lamaie din coajă, scoateți oasele, tăiați cu un măcinător de carne sau mixer, amestecați cu miere și scorțișoară.
  4. 4Împărțiți aluatul în trei părți, rostogoliți fiecare strat subțire. Un vas de coacere puțin adânc cu ulei (aveți nevoie de aproximativ 20 g) și acoperiți cu primul strat.
  5. 5Puneți o parte din umplutura de lamaie pe aluat, acoperiți cu un al doilea strat, repetați. Ia tortul închis rezultat pe margine. Uleiul rămas este înmuiat și uns cu o plăcintă, se presară cu zahărul rămas.
  6. 6Trimiteți tortul într-un cuptor preîncălzit la 70 de grade timp de 30 de minute. Creșteți temperatura la 180 de grade și coaceți încă 30 de minute.

Vă propunem să începeți o săptămână de coacere tătar și să gătiți a doua zi nu numai desert, ci și plăcintă cu cartofi și carne . Nu uitați să salvați aceste rețete minunate în marcaje!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu