Clătite indiene

Clătite indiene
Тип: Felul doi
Timpul: 50 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 4

Gătitul clătitelor - este o artă întreagă! Lucru subțire, care necesită concentrare, face ca acest fel de mâncare să fie cu adevărat valoroas. De aceea există atât de multe tipuri de clătite. Deci, painea indiana dosa nu este altceva decît clatite cunoscute. Adevărat, ele sunt preparate dintr-un aluat un pic diferit. Așa clatite vor fi întotdeauna o opțiune de succes - atât de crocante, hrănitoare. Sunt servite în India cu sosuri condimentate și mirodenii. În rețeta inițială, se folosește orez, înmuiat peste noapte, dar vă recomandăm să folosiți făină de orez pentru a economisi timp.

Ingrediente

Boia de ardei
0,5 linguriță
Curcumă
1 linguriță
Sare
doar de gust
Muștar
1 lingură
Apă
200 мl

Gătire

  1. 1Înmuiați mazărea seara. Turnați-l într-un blender, turnați apă și mărunțiți-o în terci (sau frecați-l într-un mortar).
  2. 2Frămîntați aluatul cu făină de orez și sare, apoi lăsați-l într-un loc cald pentru câteva ore.
  3. 3Preîncălziți tigaia, ungeți-o cu unt și începeți să prăjiți clătite. Pentru o clătită ai nevoie de cel puțin 3 linguri de aluat. Se toarnă aluatul în centrul tăvii și se răspândește ușor prin mișcare circulară.
  4. 4Coaceți o clătite câteva minute pe o parte și un minut pe cealaltă. Ar trebui să se dovedească a fi subțire și crocantă.

Dacă nu găsiți făină de orez- luați o cantitate egală de orez și mazăre, înmuiați-le timp de 8 ore, apoi mărunțiți într-un blender. Masa rezultată va fi o bază ideală pentru aluat. Serviți clatitele cel mai bine cu sos de roșii fierbinte . Ți-a plăcut rețeta? Împărtășește-o cu prietenii, aceștia vor aprecia gustul bogat al clătitelor indiane .

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu