churchkhela

churchkhela
Тип: Deserturi
Timpul: 60 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 6

Bucătăria din Caucaz este pictată și nu seamănă cu alte bucătării ale lumii. În fiecare zi, bucătăria caucaziană câștigă popularitate, pentru că nota exotismului îi dă un farmec deosebit. Bucătăria georgiană a câștigat recunoașterea universală în timp record, iar "Cu Gust" consideră că este timpul să-i prezentăm pe cititorii noștri delicateții naționale din Georgia. Vă prezentăm rețeta churchchuk .Churchchela a apărut în secolul IV, în timpul cuceririlor Seljuk. Războinicii georgieni aveau nevoie de alimente bogate în calorii, care nu ar fi răsfățat mult timp și nu au ocupat mult spațiu. Cel mai bun dintre un fel de mâncare dulce de suc de struguri cu nuci și adevărul pentru o lungă perioadă de timp nu se deteriorează și valoarea sa nutritivă este foarte ridicată. Vă vom spune cum să pregătiți un home churchkhelu . În mod tradițional, se utilizează migdale, nuci și alune, dar este posibilă diversificarea rețetei cu fructe confiate și nuci de alte specii. Este mai bine să faceți o churchelă din sucul de struguri proaspăt, dar va fi de asemenea achiziționat. Adevărat, gustul va fi complet diferit. Stocați-vă cu un fir gros și puternic (este mai bine să folosiți bumbacul).

Ingrediente

Alune
100 g
Nuci
250 g

Gătire

  1. 1Dacă ați luat struguri proaspeți, treceți-l printr-un storcător sau măturați-l într-un blender și ștergeți-l printr-o sită. Ar trebui să fie 2 litri de suc.
  2. 2Se toarnă un pahar de suc, pune restul pe foc. Puneți făina în sticlă cu suc și amestecați.
  3. 3În timp ce sucul se fierbe, introduceți piulițele cu un ac gros și faceți o buclă, pe care apoi puteți agăța margelele cu piulițe.
  4. 4Când sucul se fierbe, se adaugă un pahar de suc și făină și se amestecă bine. Acum adăugați zahăr la gust (nu puteți adăuga dacă strugurii sunt dulci sau sucul este cumpărat). Puneți margelele de nuci în amestec, astfel încât să le acopere dens și imediat să le atârnați într-un loc pregătit. Excesul de suc se scurge, iar restul începe să înghețe. Când se întâmplă acest lucru, repetați procedura și lăsați din nou amestecul să înghețe. De trei ori va fi de ajuns.
  5. 5Când biserica se oprește să picure sucul, mutați-l într-un loc cald uscat, unde se poate îngheța complet. Procesul de uscare durează între 5 și 7 zile.

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu