Chkmeruli

Chkmeruli
Тип: Felul doi
Timpul: 60 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 3

"Cu Gust" astăzi se grăbește să vă prezentăm o altă fel de mâncare excelentă a bucătăriei georgiene - chkmeruli. Se prepară din carne de pui și se toarnă sos foarte picant, cu adaos de cilantro, smântână, usturoi și condimente georgiene. Puiul este bun pentru că poate fi servit atât la cald, cât și la rece. Și nu uitați să plasați lavash georgian pe masă! Pregătiți acest fel de mâncare și asigurați-vă că acest pui tocmai se topește în gură ...

Ingrediente

Unt
50 g
Hamei-suneli
dor de gust
Coreandru
1 tuffet
Apă
3 lingură
Pui
800 g
Usturoi
5 căț.
Sare
dor de gust

Gătire

  1. 1Puiul se topește bine și se taie de-a lungul sânului. Răspândiți-l și acoperiți-l cu un film de alimente, apoi bateți cu un ciocan.
  2. 2Pe o tigaie din fontă cu fundul gros, încălziți untul și puneți puiul în el. Din moment ce ar trebui să fie prăjită sub presă, puneți puiul pe o placă refractară și, deasupra, cu o cratiță umplute cu apă.
  3. 3Puneți carnea de pui timp de 15 minute pe o parte și 10 pe cealaltă. După aceea, prăjiți încă 20 de minute și sub presă, întorcându-vă periodic.
  4. 4În acest moment, puteți pregăti sosul. Se taie cilantrul și usturoiul, se amestecă cu mirodenii, sare și piper. Dupa ce se macina toate ingredientele intr-un mortar. Adăugați smântână cu conținut scăzut de grăsimi și apă, amestecați.
  5. 5Verificați puiul pentru pregătire, dați-l cu o furculiță. Dacă sucul roz răpește, continuați să gătiți până când apare un suc limpede.
  6. 6Când găina este gata, umpleți-o cu sos, acoperiți și fierbeți încă 10-15 minute.
Chkmeruli este una dintre preferatele mâncăruri georgiene , deoarece are o aromă și un gust magic. Nu uitați să împărtășiți această rețetă cu prietenii dvs.!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu