Ceapă dulce

Ceapă dulce
Тип: Gustări
Timpul: 45 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 2

Încă credeți că ceapa este doar un ingredient folosite pentru a face mîncăruri? Nu este chiar adevărat! Dacă știți cum să o faceți în mod corespunzător, atunci din acest produs simplu puteți obține o adevărată garnitură. Vrem să împărtășim cu dvs. secretul de gătit ceapa caramelizată . Acesta poate fi servit în loc de garnitură și ca un supliment față de orice mîncare din carne. Folosind această rețetă, veți fi încântat!

Ingrediente

Ulei de măsline
2 linguri
Ceapă
400 g
Apă
50 мl
Oțet de vin
2 linguri
Sare de mare
doar de gust
Zahăr
3 linguri

Gătire

  1. 1Se curata ceapa, se taie in sferturi, se pune intr-un castron de apa timp de cateva minute. Scurgeți apa.
  2. 2Într-un castron profund, se amestecă 50 ml de apă, zahăr și oțet de vin.
  3. 3Se prăjește ceapa într-o tigaie, la un foc mare, cu ulei de măsline, până devine aurie.
  4. 4Apoi se toarnă în tigaie un amestec de oțet de vin, se adaugă sare pe gust și, amestecând constant, se gateste ceapa la foc mic timp de 30 de minute.
  5. 5Când ceapa este gata, scoateți capacul și porniți focul mare timp de câteva secunde pentru a permite evaporarea excesului de lichid.

Felicitări, ceapa dulce este gata. Vă sfătuim să încercați înainte de servire, pentru a nu greși cu sarea. Dacă este necesar, sărați ceapa după gătit. Puteți păstra felul acesta de mîncare timp de trei zile în frigider. Dacă ați nimerit peste o ceapă acră, puteți folosi miere în loc de zahăr. Bon apetit! Împărtășește această rețetă simplă cu prietenii tăi.

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu