Castraveți murați

Castraveți murați
Тип: Gustări
Timpul: 60 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 10

Fiecare gospodină, cel puțin o dată în viața ei, a conservat castraveți. Dacă nu, e timpul să încercați. Sezonul de castravete este deja în plină desfășurare, cea mai simplă rețetă este la noi! Ce fericire va fi să luați un borcan de castraveți la masa de sărbătoare iarna și să rămâneți mulțumiți pentru munca pe care ați făcut-o. La urma urmei, ele se primesc slab murați, aromați și crocanți. Reteta este conceputa pentru un borcan de trei litri.

Ingrediente

Usturoi
1 buc.
Piper mirositor
4–5 buc.
Frunze de hrean
doar de gust
Frunze de coacăz
2–3 buc.
Castraveți
1,5 кg
Apă
1–1,5 l
Sare
2 lingură
Zahăr
2 linguri

Gătire

  1. 1Înmuiați castraveții timp de 2 ore în apă rece. Încercați să alegeți castraveți mai mici.
  2. 2Gatiti muratura. În același timp, fierbeți apă într-o altă cratiță. Sterilizați borcanele și capacele. murături
  3. 3Spălați bine castraveții, tăiați vârfurile. pregătiți castraveți pentru murături
  4. 4Lafundul borcanului, puneți jumătate din cățeii de usturoi și verdele din saramură. Aranjați vertical castraveții în borcan până la gura borcanului.
  5. 5Puneți borcanele pe o placă de lemn, astfel încât acestea să nu explodeze. Se toarnă apă fiartă în fiecare borcan, se lasă timp de 5-7 minute. Turnați apa înapoi în castron, această apă va fi încă utilă pentru următoarele borcane. pregătiți castraveți
  6. 6Usturoiul rămas puneți-l deasupra și umpleți borcanul cu soluție salină până la suprafața borcanului (pentru un borcan de 3 litri veți avea nevoie de aproximativ 1-1,5 litri de soluție salină). După 2-3 minute, adăugați o lingură de desert de 70% esență de oțet în borcan.
  7. 7Îmbuteliați borcanele. Întorceți-le cu capacul în jos și plasați-le într-un loc întunecat, înfășurat cu o pătură. Câteva zile mai târziu puteți să rearanjați borcanele în dulap. murături pentru iarnă

Astfel de castraveți sunt deosebit de gustoși atunci când sunt serviți cu cartofi noi copți, cu sos sau terci de mazare din cuptor. Bon apetit, și asigurați-vă că ați salvat reteta, pentru că în anul viitor veți avea nevoie din nou de ea!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu