Azerbaijani supa balyk-bozbash

Azerbaijani supa balyk-bozbash
Тип: Felul întîi
Timpul: 300 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 4

Bozbash este o supă unică , care uneori nici măcar nu arată ca o supă, deci se dovedește a fi groasă și bogată. Inițial a fost pregătit în Azerbaidjan și Armenia, acum acest fel de mâncare este cunoscut în întreaga lume. În forma clasică, bozbash-ul se bazează exclusiv pe miel, dar astăzi ingredientele pot fi foarte diferite. Am decis că opțiunea care utilizează pește nu numai că intrigi și că va gusta, dar va rămâne mereu în vasele preferate , pe care toți cei dragi iubesc. Să nu gândim mult, dar vom începe să gătim imediat.

Ingrediente

Suc de rodie
1 lingură
Alycha
5 buc.
Cartofi
2 buc.
Pătrunjel
1 lingură
Ceapă
3 buc.
Pește
750 g

Gătire

  1. 1În primul rând, pregătiți peștele: cel mai bine este să utilizați peștele, crapul, sevriuga sau sturionul, dar un alt pește se va potrivi cu gustul tău. Se taie în bucăți porționate, se toarnă granat sau suc de lămâie și se lasă să stea timp de 10 minute.
  2. 2Se taie bine ceapa, se desfac cartofii si se taie felii, se taie prunele de cirese in doua si se scoate oasele.
  3. 3Luați castronul din lut (portelanul se potrivește de asemenea), cu un strat destul de lat și straturi de ceapă, cartofi, pește, prune de cireșe și apoi din nou ceapă și cartofi. Ingredientele nu trebuie să ajungă la marginile bolului cu aproximativ 3-5 centimetri.
  4. 4Se toarna tot piperul, patrunjelul si sarea. Acum, vasul trebuie așezat într-o cratiță mare și adâncă în apă clocotită: ar trebui să fie aproximativ o treime din volumul acestei tăvi. Acoperiți recipientul mare cu un capac, nu trebuie să acoperiți castronul din interiorul tăvii. Puneți un prosop umed deasupra și lăsați-l timp de 4-5 ore la căldură foarte scăzută.
  5. 5În aproximativ două ore puteți adăuga puțină apă în tigaie. Fiți pregătiți pentru faptul că o parte din ea va fi în castron și se va forma o supă magnifică. Balyk-bozbash este gata, puteți servi!
După cum puteți vedea, aceasta este o rețetă destul de simplă, care necesită mai mult timp decât unele abilități culinare speciale. Deci, dacă nu ești dispus să te încurci cu ceva care necesită putere și ai mai mult timp, atunci această rețetă este doar pentru tine. Crede-mă, gospodăriile vor mulțumi numai pentru acest delicios balyk-bozbash !

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu