Aluat pentru găluște pe iaurt

Aluat pentru găluște pe iaurt
Тип: Alte
Timpul: 30 minute
Сложность: Simple
Porțiuni: 4

Una dintre cele mai tradiționale feluri de mâncare slave este vareniki . Se poate spune cu siguranță că sunt la fel de multe vareni ca și în cazul în care există umpluturi pentru ei: cu varză, cartofi, fructe de padure, brânză de vaci, fasole, fructe uscate, ciuperci, carne. Și există vareniki leneși, când umplutura este adăugată pur și simplu la aluat. Și, interesant, găluștele sunt adesea gătite pentru câteva zile. Vareniks pentru un cuplu sunt întotdeauna foarte blând și moi, și altfel nu sunt foarte diferite de cele pregătite în mod tradițional, de la sudate. Pentru prepararea lor este cel mai bine să se facă un aluat special, care include și kefirul.

Ingrediente

Chefir
0,5 l
Făină de grâu
800–1 000 g
Ouă
1 buc.
Sare
1 pic.
Zahăr
1 lingură

Gătire

  1. 1Taiați drojdia cu o furculiță și amestecați bine amestecul cu zahăr.
  2. 2Preîncălziți kefirul. Adăugați-l într-un castron cu drojdie și zahăr. Se amestecă din nou totul.
  3. 3Se agită oul într-un amestec și se amestecă toate ingredientele.
  4. 4Adăugați un vârf de sare, făină și frământați un aluat elastic. Se spune că "respiră în mâinile tale". Acest lucru va dura foarte puțin timp.
  5. 5Dați aluatului să se ridice și, între timp, pregătiți umplutele preferate.
Veți găsi că vareniki făcute dintr-un astfel de aluat sunt moi, aerisiți și poroși. Și ceea ce este important, ele păstrează mereu umpluturi suculente . Dacă umplutura este umplută cu fructe de pădure, așteptați până când găluștele se răcesc puțin și le serviți îndrăzneț cu smântână. Luați o mușcătură cu grijă, deoarece sucul fructelor de pădure este înăuntru și vă poate împroșca hainele. Și dacă doriți ca sucul să iasă mai puțin, stropiți ușor fructele cu amidon înainte de a putea face găluște. Aceste sfaturi vor dori cu siguranta prietenii tai. Nu uitați să împărtășiți o rețetă cu ei!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu