Cozonac de Paște

Cozonac de Paște
Тип: Deserturi
Timpul: 120 minute
Сложность: Medii
Porțiuni: 6

Cozonac de Paște- un simbol special al lumnoasei sărbători. În mod tradițional aceste produse de patiserie preparate în formă circulară ridicată și decorate cu aluat sau glazură.Coacerea cozonacului e o artă: aluatul e bine să fie frământat numai cu idei luminoase, puteți adăuga fructe, nuci, semințe sau stafide mac și decora cu diferite tipuri glazuri. Astăzi vrem sa impartasim cu voi o rețetă specială pentru cozonac. Un amestec interesant de un croissant și o brioșă, gătit în stil de Paști. O astfel de coacere vă va satisface cu un aluat delicat și o formă destul de neobișnuită.

Ingrediente

Lapte
110 мl
Ouă
1 buc.
Zahăr
80 g
Unt
40 g
Gălbenușuri
2 buc.
Merișor
200 g
Nucșoară
1 linguriță
Sare
0,5 linguriță

Gătire

 1. 1Se toarna lapte cald peste 1 lingurita de zahăr și drojdie, puneți amestecul la căldură până când veți vedea că s-a format spumă și a crescut.
 2. 2Se topește untul în cratiță. Într-un castron adânc, amestecați gălbenușurile de ou și cu zahărul vanilat. Zbateți masa până când se formează o spumă pufoasă.
 3. 3Cerneți într-un vas profund făina, faceți o depresiune mică în centru. Se toarna drojdia crescuta cu lapte si amestecul de oua cu zahar, unt si sare. Se amestecă totul bine, se toarnă untul topit rămas și se amestecă aluatul. Frământați până nu se mai reține pe mâini.
 4. 4Mutați aluatul în vasul adânc cu suprafața prelucrată cu unt, se prelucrează deasemenea și suprafața aluatului deasemenea cu unt, acoperiți-l cu o folie alimentară și trimiteți-l la loc cald timp de 1-1,5 ore, ca să crească.
 5. 5Împărțiți aluatul în 3 părți identice, formați din fiecare o sferă, acoperiți toate părțile cu folie de alimentară și lăsați-le timp de 10 minute la loc cald.
 6. 6Presăriți suprafața de lucru cu făină, întndeți prima parte a aluatului în strat foarte subțire dreptunghiular. Ar trebui să fie transparent, dar să nu exagerați. Ungeți-l cu unt moale.
 7. 7Răspândiți uniform pe suprafața aluatului de nucile, afinele și petale de migdale.
 8. 8Înfășurați cu grijă aluatul cu umplutura într-o rolă strânsă. Faceți același lucru cu restul aluatului.
 9. 9Luați un cuțit ascuțit și tăiați ruloul, lăsând câțiva centimetri de la marginea ruloului.
 10. 10Înfășurați jumătate din rola în spirală, faceți același lucru cu a doua jumătate, plasați-o chiar în partea superioară a primei jumătăți.
 11. 11Puneți cozonacul în formă de cozonac și lăsați-l timp de 20 de minute la loc cald.
 12. 12Când aluatul va crește, trimiteți cozonacul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 10 minute. Apoi, reduceți temperatura la 180 de grade, acoperiți cu folie timp de 10 minute, apoi scoateți-le și coaceți prăjiturile timp de încă 15 minute.

  Felicitări, cozonacul de Paști este gata! Înainte de a servi, vă recomandăm să presărțicu zahăr pudră. Experimentați cu umplutura, alegeți ceea ce vă place. Vedeți cum puteți găti tortul tradițional . Dacă v-a plăcut rețeta, împărtășiți-o cu prietenii voștri!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu