«Tort Kiev»

«Tort Kiev»
Тип: Deserturi
Timpul: 210 minute
Сложность: Complexe
Porțiuni: 15

"Tort Kiev" - un tratat legendar, care este familiar tuturor cu copilul. Acest prăjit este pregătit de cele două prăjituri crocante de merișor de aer, interlaid cu cremă. "Cu Gust" vă invită să gătiți acest delicios deliciu pentru a vă bucura pe cei dragi cu un desert familiar!

Ingrediente

Acaju
250 g
Lapte condensat
2 lingură
Zahăr praf
115 g
Zahăr
500 g
Coniac
2,5 lingură
Pudră de cacao
2 lingură
Unt
350 g
Suc de lămâie
1 linguriță
Gălbenuș
4 buc.
Sare
1 pic.

Gătire

 1. 1Nucile se prăjește într-o tigaie uscată până când se aruncă maro și se taie. Lăsați câteva linguri pentru a decora. Se amestecă resturile de nuci răcite cu 275 g de zahăr și făină.
 2. 2Începeți să bateți albușurile de ou la viteză medie, adăugați suc de lămâie când se formează spumă. De îndată ce spuma începe să se îngroașe, adăugați 30 g zahăr vanilat și 75 g zahăr pudră. După aceasta, puteți mări viteza și puteți alimenta proteinele până la vârfuri ascuțite.
 3. 3În ingrediente uscate, introduceți treptat masa proteinelor, folosind o spatulă, amestecați ușor.
 4. 4Forme pentru prăjituri de același diametru, acoperire cu pergament, așezați aceeași cantitate de aluat și nivelul suprafeței cu o spatulă. După aceea, trimiteți formularele la un cuptor preîncălzit la 150 de grade. Dacă prăjiturile încep să se întunece prea repede, este necesar să se coboare temperatura la 140 de grade. După 2 ore, opriți cuptorul și, deschizând ușa, răciți prăjiturile în ea timp de 30 de minute. Pregătirile de prăjituri trebuie să stea în formă de alte 12 ore, de preferință o zi.
 5. 5După aceea, scoateți prăjiturile din matrițe. Faceți acest lucru cât mai atent posibil, astfel încât să nu se prăbușească. În cazul în care prăjiturile sunt un pic scârțâit, colectați aceste cruste pentru a decora desertul. După aceasta, trebuie să puneți tortul înapoi pentru încă câteva ore, astfel încât partea superioară să se întărească puțin.
 6. 6Pentru a face o cremă Charlotte, amestecați laptele cu 1 pahar de zahăr simplu și 15 de grame de zahăr de vanilie și puneți amestecul într-un foc lent, astfel încât zahărul să se dizolve complet. Într-un castron profund, bateți gălbenușele cu 1 vârf de sare, apoi turnați laptele și amestecați amestecul cu o măturică. Se toarnă masa într-o cratiță și se prepară peste căldură moderată, fără a uita să se amestece în mod constant. După fierberea cremului, gătiți-l timp de încă 4-5 minute. Consistența cremelor ar trebui să fie aceeași cu cea a jeleului gros.
 7. 7Ștergeți crema printr-o sită, acoperiți cu o peliculă de alimente și răciți la temperatura camerei. După aceea, introduceți 1,5 sec. l. coniac. Se înmoaie 250 g de unt și se amestecă într-o spumă luxuriantă. După aceea, lingurați-o, adăugați-o în cremă, biciind de fiecare dată până când este complet omogenă.
 8. 8Pentru a face o crema de ciocolata, inmoaieti 100 g de unt si amestecati-l intr-o spuma luxurianta, apoi adaugati cacao, 40 g zahar pudra, lapte condensat, 1 lingura. l. cognacul și măturatul până când se obține smântână netedă.
 9. 9Pentru a face o cremă pentru a decora tort, 150 g cremă Charlotte amestecat cu 1 lingura. l. Crema de ciocolata si amestecati pana se usuca. Crema de ciocolată rezultată și restul cremei "Charlotte" sunt trimise la frigider.
 10. 10Este timpul să asamblați tortul. Lubrifiați tortul inferior cu crema "Charlotte", fără a uita să lăsați câteva linguri pentru a decora laturile. Puneți tortul de top pe cremă cu partea cu care a fost îndepărtată hârtia. Ungeți partea cremă "Charlotte" rămasă și cremă de ciocolată, periați partea superioară, neteziți suprafața, decorați marginile cu miezuri din prăjituri și nucile rămase. După aceea, trimiteți tortul la frigider timp de 30 de minute.
 11. 11După o jumătate de oră, decorați partea de sus cu o cremă ușoară și puneți tortul în frigider timp de cel puțin 4 ore.
Voi găti cu siguranță acest desert, pentru că "Tort Kiev" este tratamentul favorit al familiei mele. Împărtășiți-vă prietenilor rețeta pentru acest tort delicios!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu