Raționament dietetic

Raționament dietetic

In conformitate cu legea de bază a consumului de energie, pierderea în greutate are loc prin reducerea aportului caloric și creșterea activității fizice. Pentru o femeie cu o înălțime de 162-165 cm și o greutate de până la 70 kg, o dietă de 1200-1500 kcal va fi optimă. Greutatea corporală scade stabil cu 0,8-1 kg pe săptămână, dar seara nu o să vă plîngeți că vă este foame.

Suntem de acord că slăbirea nu este de 10 kg timp de 3 zile. Dar de ce aveți nevoie de pierderea rapidă în greutate, cu care greutatea va reveni apoi în volum dublu? Mișcați-vă mai mult: coborîți la o stație mai devreme, mergeți acasă pe jos, renunțați la lift, în timp ce vizionați filmul faceți 2 seturi de sit-up-uri, în timpul pregătirii micului dejun, faceți planca minimum un minut. Acest minim de activitate fizică vă va ajuta la crearea deficitului caloric corect!

Împărtășim principiile de bază, fără de care dieta nu va funcționa și vom da un exemplu de meniu pentru o zi. Un alt bonus frumos - de a sta mult timp la aragaz, nu este necesar! Gatim timp de 15 minute și părăsim bucătăria.

Principiile dietei

  • consumarea alimentelor de 5 ori pe zi;
  • porții mici;
  • reducerea porțiilor spre seara;
  • gustări cu calorii reduse;
  • 1,5–2 l de apă pe zi;
  • mestecarea îndelungată a fiecărui aliment.

 Meniul de 1200 kcal pentru prima zi

Dejun: terci din fulgi de ovăz cu fructe. P/L/G pentru o porție: 333,6 кcal/10,79 g proteine/5,16 g lipide/58,55 g glucide.


Pentru a prepara 2 porții. 160 g fulgi de ovăz  se toarnă 320 ml apă clocotită, se adaugă un vârf de sare, se acoperă și se lasă să se infuze timp de 2-5 minute. Între timp, tăiați 1 banană și 1 piersic.

l doilea dejun: un sandviș sănătos cu semințe de chia. P/L/G 2 sandwich-uri: 412 kcal / g 9,52 proteină / grăsime 14 g / 42 g glucide.


Pentru a pregăti 4 sandwich-uri (2 porții). 4 felii de paine de cereale integrale (25 g fiecare) vor necesita 2 linguri de unt de arahide, 1 banană și 1 lingurita de semințe de chia. Răspândiți untul pe pâine, puneți felii de banane, presărați cu semințe de chia.

Prânz: orez cu pui în sos de roșii. P/L/G1 porție: 458 kcal / 37 g proteină / 5 g grăsime / 39 g glucide.

Pentru a prepara 2 porții. 240 de grame de orez fiert și 220 de grame de file de pui fierte, tăiate, așezate într-un vas rezistent la foc. Adăugați 2 roșii tăiate în cubulete. Acoperiti vasele cu folie si trimiteti-le la cuptorul de 220 grade timp de 20 de minute. Scoateți vasul, adăugați sare, piper, gustați, amestecați, întoarceți-l la cuptor timp de încă 10 minute, dar fără folie.
 

Gustare după-amiaza: piureu de caise. P/L/G 1 porție: 176,4 kcal / 7,3 g proteină / 2,3 g grăsime / 30,4 g glucide.
 

Pentru prepararea celor două porțiuni ale băuturii. 8 caise coapte (nu în sezon, puteți înlocui conservă) fără sâmburi loc în bol de un blender, se toarnă 300 ml de iută neindulcit, se adaugă miere după gust și amestecați totul.

Cina: un bol mare de salată. P/L/G 1 porție: 126 kcal / 4,4 g proteină / 0,4 g grăsime / 13 g glucide.


Meniul este conceput astfel încât să vă permiteți o gustare ușoară între mesele principale (fructe cu coajă, fructe uscate sau o bucată de pastilă pe ceai). În calcularea caloriilor, nu este nimic dificil, deși primele câteva zile vor trebui să ne forțeze să cântărim porții și să comparăm calorii în tabel. Apoi, obișnuiți-vă (amintiți-vă) și faceți-o pe mașină.Pentru gătit 2 porții de salată. 3 roșii spălate și 2 castraveți tăiați în felii mici, puneți-le într-un vas profund. Mâinile rupe frunzele salatei (1 bucată mică) și se trimit la legume. Sare la gust, adăugați ulei de măsline.

Dacă articolul  va plăcut, trimiteți-l prietenilor!

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu

Articole noi

Produse utile pentru creier
Vezi articolul

Produse utile pentru creier

La varsta de 10 ani ni se parea ca persoanele de 30 de ani sunt niste omuleti care se imbraca fara gust si au un bagaj de pro…

Feb 14, 2018
Raționament dietetic
Vezi articolul

Raționament dietetic

In conformitate cu legea de bază a consumului de energie, pierderea în greutate are loc prin reducerea aportului caloric și creșterea activități…

Feb 12, 2018
Cum se utilizează filmul alimentar
Vezi articolul

Cum se utilizează filmul alimentar

folie alimentară de tip rolă de astăzi există aproape în fiecare bucătărie. dispozitiv simplu , precum și de bună: și placa cu capacul antena rămas l…

Aug 01, 2017
Beneficiile usturoiului prăjit pentru organism
Vezi articolul

Beneficiile usturoiului prăjit pentru organism

Usturoiul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Se utilizează pentru tratarea și prevenirea unei varietăți de boli. Extrem de pop…

Jul 28, 2017
Cum să crească roșiile
Vezi articolul

Cum să crească roșiile

Tomate - una dintre acele legume pe care le puteți cu ușurință cresc în cabana sa de vară în apropierea casei sau pe balcon. Doar această plantă n…

Jul 28, 2017
Secretele longevității
Vezi articolul

Secretele longevității

Bernardo La Pallo a trăit mai mult de un secol și se poate lăuda cu mintea sănătoasă. În ciuda vîrstei sale avansate, omul păstrează o formă fizică re…

Jul 27, 2017