Produse utile pentru creier

Produse utile pentru creier

La varsta de 10 ani ni se parea ca persoanele de 30 de ani sunt niste omuleti care se imbraca fara gust si au un bagaj de probleme, doi sau trei copii, muncă plictisitoare și un salariu mic. În curând voi avea 30 și eu. Acum știu că nu e așa. Sper că la vârsta de 50 de ani voi fi sigură că toată viața este înainte, iar bătrânețea poate fi amânată. Știți?! Am dreptate.

A netezi ridurile și a arăta ca la douăzeci de ani vor ajuta măștile de casă. O alimentație adecvată vă va ajuta să scăpați de excesul de greutate, iar dacă s-au adăugat cîteva kilograme va fi nevoie de o zi de descărcare, de rapaos. Câteva lucruri ieftine, dar selectate cu gust - și sunteți tânăr și atractiv. Dar ce se întâmplă cu munca creierului? Se spune că acest organ important începe să îmbătrânească după 25 de ani! Nu-l lăsați să "se usuce".


     Produse care îmbunătățesc lucrul creierului

1. Ouăle

Vitamine, grăsimi sănătoase, proteine, colină - toate acestea sunt conținute într-un ou de găină. Fierbeți cateva ouă să fie tari și incărcati creierul cu substante utile de dimineata. Se dovedește că va fi mai ușor să vă concentrați și să vă amintiți lucruri importante.

2. Peștele
Și nu oricare, ci gras! Anume el este bogat în acizi grași polinesaturați, pe care corpul nostru le transformă în mielină - o substanță care nu permite celulelor să moară. Informațiile de la celulă la celulă sunt transmise mai repede și nu se simt schimbările legate de vârstă. Numai 100 de grame de astfel de pește pe zi - și funcționarea creierului la nivel înalt

3. Ginsengul
Îmbogățiți trusa medicală de acasă de cu tinctura de ginseng. Este de ajuns două picături la un pahar de apă de două ori pe zi, pentru ca munca mentală să se îmbunătățească după 2 săptămâni. Nu abuzați de acest remediu. Luând mai mult, puteți dauna organismului.

4. Afinele si murele

Ele conțin o cantitate uriașă de antioxidanți, potasiu, vitaminele C, B1 și B6, PP, precum și magneziu și calciu. Toate acestea imbunatatesc functia cognitiva a creierului. Adăugați fructele de pădure la deserturi, produse de patiserie și înghețată.

5. Merele

Un proverb englez renumit îmi vine în minte. Indiferent dacă britanicii mănâncă câte un măr pe zi pentru a evita vizitele lamedic, este dificil de verificat. Dar e nevoie  doar să mănânci. Merele ajută la îmbunătățirea stării vaselor, la curățarea lor și la întărirea lor. Riscurile de accident vascular cerebral și hemoragii scad uneori.

6. Cacao

O băutură simplă și ieftină poate îmbunătăți circulația sângelui și poate preveni apariția și dezvoltarea bolii Alzheimer. Și toate sunt datorită flavonului. Adăugați la aceasta și îmbunătățirea stării de spirit datorată impactului anandamidei - și cacao sau ciocolată fierbinte va deveni băutura dvs. preferată.

7. Lintea

Pentru a asigura ca toate procesele biochimice din celulele creierului să se desfășoară rapid, sunt necesari aminoacizii. O mulțime din acestea se găsesc în linte. O porție pe zi va oferi o viteză mare de gândire și claritate a minții. Haideți!

8. Broccoli

Consumați o mulțime de produse care conțin vitamina K? E nevoie chiar să o faceți! De exemplu, broccoli vă ajută să îmbunătățiți activitatea creierului și există o cantitate mare de vitamina K în el. Nu uitați de alte tipuri de varză. Există multe modalități de a le pregăti.

9. Pâinea

Acum, cei care au grijă de sișueta sa vor începe să-și întoarcă nasul. Dar sunt necesare și carbohidrații. Coacerea din făină integrală furnizează corpului carbohidrați - una dintre principalele surse de energie. Dacă nu o consumați la timp, creierul începe să "adoarmă".

10. Nucile

Ele nu numai că îmbunătățesc activitatea creierului, ci și împiedică îmbătrânirea lui. În ele se conține magneziu, zinc, cupru și fier, precum și vitaminele B și C. Și, în general, după aspect nucile seamănă cu creierul. Natura, într-adevăr, le-a creat pentru a îmbunătăți lucrarea acestui organ.

A prelungi viata, a imbunatati sanatatea si bunastarea e posibil. Da, pînă când oamenii de știință nu descoperit taina vieții eterne. Dar ei nu încetează să împărtășească sfaturi care să contribuie la menținerea memoriei și a gândirii sănătoase timp de decenii. De ce nu țineți seama de aceste sfaturi? Distribuiți link-ul pe pagina dvs. în rețelele de socializare - iar prietenii și abonații dvs. vor putea afla cum sa preîntîmpeni îmbătrânirea creierului.
 

Postul încă nu a făcut observații. Fii primul care lasă un comentariu!

Lasă un comentariu

Articole noi

Produse utile pentru creier
Vezi articolul

Produse utile pentru creier

La varsta de 10 ani ni se parea ca persoanele de 30 de ani sunt niste omuleti care se imbraca fara gust si au un bagaj de pro…

Feb 14, 2018
Raționament dietetic
Vezi articolul

Raționament dietetic

In conformitate cu legea de bază a consumului de energie, pierderea în greutate are loc prin reducerea aportului caloric și creșterea activități…

Feb 12, 2018
Cum se utilizează filmul alimentar
Vezi articolul

Cum se utilizează filmul alimentar

folie alimentară de tip rolă de astăzi există aproape în fiecare bucătărie. dispozitiv simplu , precum și de bună: și placa cu capacul antena rămas l…

Aug 01, 2017
Beneficiile usturoiului prăjit pentru organism
Vezi articolul

Beneficiile usturoiului prăjit pentru organism

Usturoiul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Se utilizează pentru tratarea și prevenirea unei varietăți de boli. Extrem de pop…

Jul 28, 2017
Cum să crească roșiile
Vezi articolul

Cum să crească roșiile

Tomate - una dintre acele legume pe care le puteți cu ușurință cresc în cabana sa de vară în apropierea casei sau pe balcon. Doar această plantă n…

Jul 28, 2017
Secretele longevității
Vezi articolul

Secretele longevității

Bernardo La Pallo a trăit mai mult de un secol și se poate lăuda cu mintea sănătoasă. În ciuda vîrstei sale avansate, omul păstrează o formă fizică re…

Jul 27, 2017